Till artikeln

Funktionsknappar

 
 

Innehållsförteckning

Fotspår

Innehållet i Östersjöportalen till nya webbadresserna 1.1.2015 > syke.fi, ilmatieteenlaitos.fi, ym.fi, miljo.fi/hav, meriwiki.fi

Meny

Samtidigt annanstans – stunder i en stad vid Östersjön. En ny slags utställning för unga och vuxna

31.3.2011

En ny slags utställning för unga och vuxna i Naturens hus Villa Elfvik 30.3–25.4.2011.Vi bjuder på spänning och romantik och aha-upplevelser om en hållbar livsstil. Stig in i en stad i en tid som inte längre förlitar sig på olja!

Du kan leva in dig i en gammal dealers dystra liv, göra en giftig tidsresa eller fundera över bostadslån tillsammans med Laura och Kalle.En fascinerande helhet som består av stora bilder och korta berättelser utmanar oss att tänka kritiskt på de val vi gör i vår vardag. Hur påverkar våra val naturen i Östersjöns tillrinningsområde?

”Utställningen inspirerar oss till att tänka på och försöka lösa de eländigaste problemen i vår tid. Precis som vi gör med en god bok kan vi analysera utställningens berättelser ur vår egen synvinkel”, konstaterar miljöpedagogen Matti Ovaska från Hyria Koulutus, som deltagit i planeringsarbetet.
 
Utställningen Samtidigt annanstans ställs ut i biblioteket i Entresse 3.5–19.6.2011 och på nytt i Naturens hus 14.9–6.11.2011. En visning av utställningen kan bokas för grupper av skolelever under båda tidpunkterna och i fortsättningen kan utställningen lånas för olika tillställningar. Till helheten hör förutom utställningen också videofilmer och fördjupande material som du kan hitta på adressen www.hyria.fi/samaanaikaantoisaalla.

Naturens hus Villa Elfvik är öppet måndag–fredag kl. 9–16 och lördag–söndag kl. 10–16. Under påskhelgen är huset öppet kl. 10-16. Kafé Satakieli är öppet på veckoslut och helgdagar då huset är öppet. Fritt inträde till Naturens hus.

Upplysningar

Naturen Villa Elfvik/Miljocentral

Riitta Pulkkinen, chef för Naturens hus,
tfn 09 8165 4401

Katri Luukkonen, utställningssekreterare,
tfn 09 8165 4402 

e-post enligt modellen fornamn.efternamn@esbo.fiUtställningen har gjorts som ett EU-samarbete mellan fyra länder som en del av projektet Communicating the Baltic -COBWEB.  Från Finland deltog Naturens hus Villa Elfvik, Stora Räntans Naturcentrum, Huvudstadsregionens återvinningscentral Ab och Hyria Koulutus Ab. För utställningsmanuset står miljöjournalisten och författaren Marjo Soulanto tillsammans med miljöexperter och miljöfostrare. Bakom bilderna finns konstpedagogen Mari von Boehm och för den visuella helheten ansvarar grafikern Vappu Ormio.
31.3.2011, http://www.itameriportaali.fi/sv/ajankohtaista/uutisia_muualta/2011/sv_SE/utstallning/

Miljöministeriet Finlands miljöcentral Meteorologiska institutet

[site.actions.backToTop]